Wij zijn Maud en Felix, de Telers van de Put. Beide zijn wij opgegroeid in de Kromme Rijnstreek, waar onze liefde voor de natuur en het buiten zijn is ontstaan. Een aantal jaar geleden sloeg de vonk tussen ons over en gingen de gesprekken al snel over onze gedeelde passies; koeien, eten, reizen en het starten van een eigen onderneming. Wij hebben allebei Dier- en Veehouderij gestudeerd aan de HAS Hogeschool in Den Bosch en hebben ruime werkervaring in de melkveehouderij sector, zowel in Nederland als in het buitenland.

ontmoet

Felix

Ik geloof dat verandering van het voedselsysteem mogelijk is

Ik ben Felix, geboren en getogen op de Put. Dit is de plek waar ik mij thuis voel en waar mijn droom werkelijkheid wordt, namelijk het starten van een eigen onderneming. Al mijn interesses komen samen bij Telers van de Put. Ik krijg energie van werken in de buitenlucht en van de hele dag fysiek bezig zijn. Daarnaast houd ik van koken, het liefst uit eigen tuin. Mijn hele jeugd was ik omringd door dieren, ik vind het fijn dat leven voort te zetten op de Put en anderen daarvan te laten meegenieten. Ik geloof dat verandering van het voedselsysteem mogelijk is en voel de urgentie om daar nu wat aan te doen. In mijn ogen begint deze verandering bij beter zorgen voor de bodem en de natuur om ons heen. Ik houd mij met name bezig met het vee, de moestuin en klussen op het erf.

ontmoet

Maud

Ik heb een diep verlangen om de wereld een stukje beter te maken

Ik ben Maud en ik hou van buiten werken en van dieren om mij heen. Ik zit het liefst met mijn handen in de aarde en daarnaast sta ik, als echte lekkerbek, graag in de keuken om voor mijn familie en vrienden te koken en bakken. Ik ben vaak te vinden met mijn camera in de hand om onder andere alle ontwikkelingen rondom Telers van de Put vast te leggen. Telers van de Put is voor mij ontstaan uit een diep verlangen om de wereld een stukje beter te maken. Om veranderingen in de landbouwsector door te voeren en anderen te inspireren hoe mooi het is om met de natuur mee te bewegen. Binnen Telers van de Put houd ik mij bezig met de moestuin, het vee en zal ik mij focussen op externe communicatie en het onderhouden van social media.

Onze inspiratie

In 2021 hebben we met onze camper door Europa gereisd. Naast het zien van het vele moois wat Europa te bieden heeft, hebben wij deze tijd ook gebruikt om op verschillende plekken te werken. Zo hebben we onder andere inspiratie opgedaan bij een permacultuurtuin in Spanje, bij de druivenoogst in Oostenrijk en bij een zelfvoorzienende Agriturismo op Sardiniƫ. Wij hebben tijdens de reis ook ons bedrijfsplan concreet gemaakt en in januari 2022 gestart met Telers van de Put. In ons bedrijf komt hetgeen waar wij voor staan samen. Dat is een locatie waar wij, op kleinschalige wijze met aandacht en respect voor dier en natuur, voedsel produceren voor onszelf en anderen. Onze missie is om anderen te inspireren en te laten zien dat voedselproductie in samenwerking met de natuur mogelijk is. Hierbij willen wij focussen op weten wat je eet en weten wat wanneer groeit en bloeit.